Minä olen paras!

Minä olen paras ja ylpeä itsestäni sekä omista saavutuksistani.

Olen tästä kirjoittanut aikasemminkin eli ylpeydestä ja siitä, että mikä helvetti siinä on, että ei saisi olla ylpeä omista saavutuksistaan? Jos olet itse iloinen omasta menestyksestä tai saavutuksista niin heti ollaan sitä mieltä, että kylläpäs tuo on itserakas tai ajatellaan, että kusi noussut hattuun. Suomalaisessa kulttuurissa ei saa olla ylpeä omista saavutuksistaan. Ken kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa.

Vietin vajaan viikon Hatsolon kanssa ja sain kunnian kuulla muutamaan otteeseen hänen luennon ja luennolla hän huudattaa porukkaa ja kysyy; ” KUKA ON PARAS? ” ja yleisön tulisi huutaa ” MINÄ OLEN PARAS ” niin kyllä sen vaan näkee, että on se Suomalaiselle vaikia osoittaa sormella itseään ja sanoa, että minä olen paras. Kuka sitten sanoisi sinulle, että olet paras jos et itse sano sitä itsellesi? Kuka sitten olisi ylpeä sinusta, jos sinä itse et ole? On turha jäädä odottamaan, että joku huomaa sinut tai joku tulee sanomaan sinulle sen, koska valitettavaa on, että epäilijöitä riittää paljon enemmän kuin niitä jotka kannustavat ja uskovat sinuun.

 

Kuva: Sportlehti & Kuvaaja: Karoliina Paatos

 

Ihmiset näkevät vain saavutetun tuloksen eli sen vuoren huipun, mutta ennenkuin pääsee sinne huipulle on aloitettava kiipeäminen aina alhaalta ja siinä matkalla kukaan muu ei usko sinuun ellet sinä itse usko itseesi. Jos sinä itse uskot siihen, että on mahdollista saavuttaa vuoren huippu niin se on mahdollista. Se kasvaa mitä ajattelet. Siinä matkalla koetellaan uskoa ja siinä matkalla riittää epäilijöitä, mutta kun pääset huipulle niin selkään taputtelijoita kyllä riittää. Yleensä juuri ne, jotka nauroivat sinulle matkalla niin tulevat sanomaan sinulle, että hienoa työtä, olen aina uskonut sinuun.  Muhammed Ali sanoi ” I’m the Greatest. I said that even before I knew I was. ” ja mitäpä luulette, kuinka moni epäili häntä? Mitä luulette, että uskoiko kaikki ympärillä olevat ihmiset siihen, että hänestä tulisi maailman paras? Tuskin, mutta hänestä tuli maailman paras, koska hän itse uskoi siihen, että on paras.

Aina, kun teet jotain uutta tai yrität saavuttaa jotain ihmiset epäilee ja jotkut oikein toivoo, että epäonnistut, jotta pääsisivät sanomaan, että ” Minähän sanoin, että ei tuosta tule mitään ” ja kyllä aina on se pelko, että epäonnistuu ja matkalla menestykseen epäonnistutaan aina, koska se on osa oppimista, mutta on sinusta kiinni, että luovutatko, kun epäonnistut vai jatkatko yrittämistä niin kauan kunnes sinusta tulee paras. Jos oikeasti haluat jotain ja uskot siihen itse niin yrität uudestaan niin kauan kunnes pääset vuoren huipulle, koska luuserit luovuttaa ja teistä kukaan ei ole luuseri.

Arctic Challenge on niin loistava esimerkki siitä, että on itse uskonut siihen, että se on mahdollista järjestää ja sinne tulee ihmisiä. Epäilijöitä riitti vaikka kuinka, mutta jos olisin antanut heidän vaikuttaa tapahtuman järjestämiseen sitä ei olisi koskaan järjestetty. Levi Wellness Club on loistava esimerkki siitä, että jos itse uskot johonkin se on täysin mahdollista. Alussa Levi Wellness Clubille naurettiin, koska kuka muka tulisi Leville treenaamaan, koska Levillähän bailataan? Ja mitäs kävikään?

Epäiljöitä riittää aina ja tässä maassa niitä on aivan liikaa, mutta oletteko huomanneet sellaisen asian, että yleensä ne epäilijät ja lannistajat junnaavat elämässä paikallaan? He ovat kauhean kateellisia kaikille, koska kaikki muut saa ja kaikki muut menestyy. He ovat yleensä hyvin katkeria elämälle ja voisiko sanoa vaikkapa, että he ovat oman elämänsä uhreja. Aina näitä epäilijöitä kohdellaan kaltoin ja aina heidän kohdalleen sattuu kaikki maailman surkeudet, mutta fakta on se, että jos joku ihminen epäilee, lannistaa, kadehtii tai on oman elämänsä uhri niin hän on jäänyt elämässään mukavuusalueelle ja vaikka sanana mukavuusalue kuulosta hirmu mukavalta niin se on kaikkea muuta. Se on hyvin epämiellyttävää ja ahdasta elämää, kun ei voi olla iloinen eikä onnellinen kenenkään puolesta ja juuri hänen kohdalleen sattuu kaikki maailman vastoinkäymiset. Totuus on kuitenkin se, että meille kaikille tulee elämässä niitä vastoinkäymisiä, mutta on jokaisen oma valinta jatkaako kaikesta siitä huolimatta yrittämistä ja omien unelmien tavoittelua vai jääkö surkuttelemaan oman elämänsä surkeutta.

Olkaa ylpeitä omista saavutuksista, koska te todellakin saatte olla eikä se tee teistä itsekkäitä.  Muistakaa kannustaa kaikkia ympärillä olevia ihmisiä, koska siitä saatte myös itsellenne paljon enemmän kuin lannistamisesta. Jos joku kertoo sinulle ideastaan niin kysy lisää  ja ole kiinnostunut äläkä heti lyttää. Jos joku kertoo sinulle unelmastaan niin kannusta häntä sitä kohti, koska saat siitä itsellesi paljon paremman mielen kuin hänen unelmansa romuttamisesta. Meillä jokaisella on jo omasta takaa pelkomme epäonnistumisesta ja olemme tietoisia siitä mitä se vaatii, että saavuttaa tavoitteen niin miksi sitä pitäisi vielä ruokkia?

 

Instagram @ptpeippo

Snapchat @ptpeippo

Facebook @ptpeippo 

Kuva: Sportlehti & Kuvaaja: Karoliina Paatos

Ei kommentteja

Sorry, the comment form is closed at this time.