Hyvää ei tarvitse todistella!

Kuinka moni todella uskoo ostos-tv:n laihduttavaan vyöhön abtroniciin? Kuinka moni uskoo, että laihduttavat sukkahousut todella laihduttaa? Kuinka moni aivan vakavasti voi kertoa, että on saanut pysyviä muutoksia aikaan jollain ihmeen fatline-kuurilla?

Aika harva, toivottavasti.

Miksi niitä kuitenkin sitten ostetaan? Miksi usean suomalaisen kotoa löytyy jokin humpuuki laihdutustuote, joka on tilattu ostos-tv:stä ja jos kukaan ei usko telkkarin selvännäkijöihin niin miksi sinne sitten soitetaan? Miksi kuitenkin lähes päivittäin joku sortuu johonkin aivan höpöhöpö nutrilöt-laihdutuspatukoihin ja mitä ihmeellisimpiin ennen-jälkeen kuvia täynnä olevaan nettivalmennukseen?

Tuntuu jotenkin aivan uskomattomalta nykyään kävellä ruokakaupassa, kun hyllyt notkuu mitä kummallisimpia purkkeja joihin on isolla kirjoitettu PROTEIINI- tai FITNESS-rahkaa? Hyllyt notkuvat nykyään mitä ihmeellisimpiä fitness-jugurtteja,muroja, myslejä ja patukoita, joihin on isolla kirjoitettu FITNESS, RASVATON ja PROTEIINI ja mitä tekee ihmiset? No lappaa niitä syli tolkulla kärryihin, koska onhan ne terveellisiä, kun niissä lukee fitness ja kun käännät fitness-myslin tuoteselostetta näet pelkästään e-aineita ja ihan hitokseen sokeria.

 

Mitä enemmän jonkun tuotteen hyvyyttä sinulle tarvitsee todistella, sen huonompi se todennäköisesti sinulle on.

 

Tämä asia jaksaa huvittaa kerta toisensa jälkeen, koska juuri ne on kaikkea muutakuin meidän terveydelle hyväksi. Mitä enemmän jonkun tuotteen hyvyyttä sinulle tarvitsee todistella, sen huonompi se todennäköisesti sinulle on. Oli sitten kyse fitness-patukoista, nettivalmennuksesta, abtronicista tai sitten lisäravinteista, niin ihan samaan kastiin menee.  Siinä vaiheessa, kun huomaat nettivalmennuksen sivustolla jatkuvasti ennen-jälkeen kuvia ja kiitos viestejä onnistujilta on se todennäköisesti kaikkea muuta kuin onnistumisia pysyviin muutoksiin. Siinä kohtaa pitää jo hälytyskellojen soida, että miksi juuri tämän valmennuksen toimivuutta pitää näin kovasti todistella jos se todellakin toimii? Mitä enemmän näet tuotteen kyljessä listauksia siitä kuinka terveellistä se sinulle on niin sitä se tuskin ei ole.

Kuinka usein olet nähnyt parsakaalilla sponsoroidun urheilijan? Kuinka usein törmäät televisiossa mainokseen, jossa hehkutetaan punajuureen terveellisyyttä? Entäs kuinka monta mainosta olet somessa nähnyt lehtikaalista tai vaikkapa avokadosta? Aivan et yhtään, koska niiden toimivuutta ei tarvitse todistella, koska itse tuotteet puhuu puolestaan. Me kaikki tiedetään, että tuoreet kasvikset, juurekset ja ihan tavallinen puhdas ruoka on meille toimivinta, mutta haluaisimme kuitenkin uskoa johonkin helpompaan ja nopeampaan tapaan saada pysyviä muutoksia elämään aikaiseksi. Me kaikki tiedämme, että twixpatukka ei ole meidän terveydelle hyväksi, joten nappaamme sen suussa sulavan proteiinipatukan sieltä ”terveyshyllystä” makean himoon vaikka siinä on todennäköisesti enemmän sokeria ja kaloreita, kun siinä twixpatukassa.

Uusi vuosi on aivan ovella ja jälleen tuhannet ihmiset lupaavat itselleen terveellisemmän elämän ja alkavat heti vuoden alussa elämään ” parempaa elämää ”. Usein aloitetaan tipaton tammikuu, lopetetaan röökin poltto, päätetään, että käydään kaksi kertaa päivässä salilla ja syödään pelkkää salaattia. Ostetaan joku tosi näppärä neljän viikon nälkäkuuri netistä, tilataan hyllyt täyteen mitä epämääräisempia proteiinijauhoja ja kirsikkana kakun päälle joku tosi toimiva kuntosaliohjelma pakkotoisto.fi -sivustolta ja ihmetellään suut pyöreänä sitten parin viikon päästä, että miksi paikat on paskana ja ei jaksa tehdä yhtään mitään. Ja loppujen lopuksi siinä kuitenkin käy joka vuosi samalla tavalla, uusi elämä loppuu ihan yhtä nopeasti kun se alkoikin.

 

 

Miksi me toimitaan näin? No siksi, koska mitä enemmän jotain tuotetta meille mainostetaan ja mitä enemmän sen toimivuutta meille uskotellaan niin sitä enemmän me siihen aletaan uskomaan. Se kasvaa mitä ajattelet, mutta on kuitenkin loppujen lopuksi sinun päätös haluatko uskoa abtroniciin, laihdutus sukkahousuihin, fätline-tuotteisiin, höpöhöpö nettivalmennuksiin, nälkäkuureihin ja yksisarvishoitoihin tai sitten voit vaan todeta, että ei ole oikotietä onneen. Jos olet 10-vuotta kasvattanut etureppua niin älä odota, että se katoaa siitä kymmennessä päivässä tai jos olet 20-vuotta laiminlyönyt omaa hyvinvointiasi niin älä odota ihmeitä 20 päivässä. Pysyvät muutokset tarvitsee aikaa ja pysyviin muutoksiin pitää sitoutua ja niiden eteen pitää tehdä töitä. Vanhoista tavoista pitää päästä eroon ja pitää olla valmis oppimaan uusia parempia tapoja tilalle ja näitä ei voi netistä tulostettu A-nelonen sinulle opettaa eikä  abtronic niitä vatsalihaksia sinulle kasvattaa.

Jos kysyisit keneltä tahansa menestyjältä, että miten on päässyt siihen pisteeseen niin hän tuskin vastaisi, että oikoteillähän tähän onneen on päästy. Kukaan huippu-urheilija ei ole tullut huippu-urheilijaksi nettivalmentajan avulla eikä hänen kunto ole kasvanut sohvalla maatessa abtronic navan peitteenä. Kukaan menestynyt yrittäjä ei ole menestynyt kotona ostos-tv:tä katselemalla eikä netistä muiden tarinoita lukemalla vaan tekemällä.

Kuurit, dieetit ja pikakeinot antaa nopean tuloksen, mutta yleensä kilot tulee ihan yhtä nopeasti takaisin, kun ne lähtikin, kun kuuri loppuu ja käteen jää epäonnistunut fiilis, siitä, että taaskaan en onnistunut ja taas epäonnistuin.

 

Uuden vuoden aattona tee itsellesi lupaus, että teet itsellesi pysyviä muutoksia. Tee oikeita valintoja ja muuta tapoja niin, että pystyt pitämään ne mukanasi koko loppuelämän. Unohda kuurit, dieetit ja jatkuvat rääkkitreenit, ei kukaan pysty niihin koko loppuelämää eikä pysyvät muutokset tapahdu hetkessä. Kenenkään ei kuulu eikä tarvitse nähdä nälkää pudottaakseen painoa eikä kenenkään kuulu olla lihakset arkana viikko toisensa jälkeen ja jos toimit näin tapasi eivät ole oikeat, kun ollaan matkalla pysyviin muutoksiin kohti hyvinvoivaa arkea.

Hyvän ja toimivan tuotteen toimivuutta ei tarvitse todistella, se puhuu puolestaan. Ei siis sorruta tulevana vuonna laiskuuteen, yksisarvishoitoihin eikä mihinkään muuhun humpuukiin vaan tehdään tekoja ja tehdään pysyviä muutoksia, jotka pysyy mukana koko loppuelämän. Kuurit, dieetit ja pikakeinot antaa nopean tuloksen, mutta yleensä kilot tulee ihan yhtä nopeasti takaisin, kun ne lähtikin, kuurin loppuessa ja käteen jää epäonnistunut fiilis, siitä, että taaskaan en onnistunut.

Instagram @ptpeippo

Snapchat @ptpeippo

Facebook @ptpeippo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja

Sorry, the comment form is closed at this time.