ESIKUVAN VASTUU!

Olin vastikään Trainer4Youn webinaarissa vieraana ja aiheena oli henkilöbrändi ja webinaarissa vaan totesin, että haluan olla sellainen brändi jota arvostetaan eikä sellainen jonka kuville tumputetaan ja tuosta lähti oikeastaan ajatus tähänkin tekstiin. Tämä on aihe jota olen pohtinut paljon ja joka saa minut ajoittain raivon partaalle. Aihe, joka jaksaa kerta toisensa jälkeen hämmästyttää minua ja se on esikuvan vastuu.

Tässä matkan varrella tähän pisteeseen on tullut jos jonkinmoista työtarjousta, jotka nyt kyllä hymyilyttää. Minua on pyydetty nettikasinon keulakuvaksi, alastonkuvauksiin ja lisäravinnefirman brändilähettilääksi. On kysytty lähtisinkö koutsiksi erilaisiin nettivalmennuksiin ja keulakuvaksi energiajuomalle, mutta kaikista näistä olen kieltäytynyt kauniisti, koska en voisi lähteä vain rahan takia mainostamaan näitä, koska en pysty itse seisomaan näiden asioiden takana. Sen lisäksi, että oma arvomaailmani sotii näitä vastaan niin koen, että minulla on valtava vastuu myös jonkilaisena esikuvana mitä kanavistani ulos tungen.

Helppoa rahaa olisi ollut tarjolla monta kertaa, koska kaikista yllä mainituista olisi tarjottu ihan kohtuullinen korvaus ja voin  kertoa, että kun kukkarossa oli Matti niin kyllä vaati kanttia kieltäytyä helposta rahasta. Muutama kuva someen proteiinipöntön kanssa niin olisin saanut muutaman satasen tilille, helppoa eikös? Lavallinen energiajuomia jakoon asiakkaille, postauksia someen niin tilille olisi tärähtänyt tonni. Ei ole ollut helppo kieltäytyä, mutta olen kieltäytynyt, koska olen pyrkinyt näkemään kauas. Haluanko, että minua arvostetaan? Haluanko, että minuun brändinä, esikuvana, roolimallina tai ehkä jopa idolina luotetaan? Haluanko käyttää ” valtaani ” väärin ja suositella jotain sellaista minkä tiedän, että ei ole hyvä tai jota en itse arvosta vain rahan takia?

 

Oikeastaan ajatus siitä mitä haluan olla ja mistä haluan, että minut tunnetaan on jotain aivan muutakuin puolialastomat peiliselfiet protskupönttöjen kanssa. Haluan olla ihminen jota seurataan mielipiteidensä takia. Haluan olla esikuva, jota arvostetaan aitouden takia. Haluan, että joku päivä poikani voi sanoa ylpeänä, että tuo on minun äiti eikä niin, että hän joutuisi häpeämään minua. Haluan, että minun somekanavistani jokainen on sellainen, että Isäni voi ylpeänä sanoa, että tuo tuossa on minun tähtisilmä. Haluan, että ystäväni voivat olla ylpeitä minusta ja sanoa rinta rottingilla, että Peippo on minun ystävä eikä piilotella seiskan sivuja keittiönpöydiltä ja ennenkaikkea haluan, että voin itse olla ylpeä itsestäni, että olen pystynyt pitämään pääni ja tehdä sellaisia asioita joiden takana voin seisoa.

Tässä matkassa tähän pisteeseen voin sanoa, että en kadu mitään. Kaikkea on kokeiltu, mutta kokeilemalla oppii ja löytää sen, että millainen itse haluaa juuri nyt olla. Olen äärimmäisen iloinen, että olen osannut tehdä sellaisia tekoja joita nyt juuri tänään arvostetaan. Olen iloinen, että minun mielipiteelläni on painoarvoa ja ajatuksiani kunnioitetaan. Olen ylpeä, että olen ymmärtänyt vastuuni ” somevaikuttajana ” ja seuraajani voivat luottaa minuun.

Ja kyllä haluan olla sellainen roolimalli, jota arvostetaan eikä sellainen jonka kuville tumputetaan vaikka sillä olisikin saanut varmasti kymmenkertaisen määrän seuraajia, lukijoita ja lehtiotsikoita. Se on vaatinut monista yhteistöistä kieltäytymistä ja tulee sitä jatkossakin vaatimaan, mutta uskon, että se on sen arvoista ja huomattavasti paljon kauaskantoisempaa.

Luottamusta, kunnioitusta ja arvostusta ei saa rahalla.

Instagram @ptpeippo

Snapchat @ptpeippo

Facebook @ptpeippo

Ei kommentteja

Sorry, the comment form is closed at this time.