MÄ EN LEIKI SUN KAA!

Mä en leiki sun kaa, kun sä leikit ton kaa. Ilmiö joka on varmasti joka alalla, mutta nyt huomaan, että tämä on todella isosti liikunta-alalla pinnalla ja ne keskustelut mitä kuulen, käyn tai luen muistuttaa nimenomaan sellaiselta, joita käytiin lapsena hiekkalaatikolla.  Mie en leiki sun kaa, kun sä leikit ton kaa. En tee sinun kanssa yhteistyötä, kun teet ton kanssa yhteistyötä. Monet vaikuttajat ja alan ammattilaiset eivät halua, että heitä liitetään johonkin toiseen henkilöön jonka kanssa he eivät jaa samoja mielipiteitä, ajatuksia tai arvoja ja tavallaan en yhtään ihmettele, koska liikunta- ja hyvinvointi-ala on tällä hetkellä sellainen sekametelisoppa, jossa jokainen yrittää tyrkyttää omaa yhtä ainoaa oikeaa mielipidettään. Olen itsekkin kieltäynyt yhteistyöstä joidenkin henkilöiden kanssa joiden kanssa en jaa samoja arvoja tai ajatusmaailmaa, mutta tarkoittaako se sitä, että ne ihmiset on perseestä tai, että he olisivat huonompia kuin muut?

Vaikka itse en allekirjoita nettivalmennuksia, niin ei se tarkoita sitä, että en arvostaisi niitä ihmisiä ammattilaisina jotka niitä nettivalmennuksia tekee. Se ei tarkoita sitä, että inhoaisin näitä ihmisiä tai en voisi tehdä heidän kanssaan muuta yhteistyötä vaikka he tekevät jotain sellaista, joka ei kohtaa omaa valmennusfilosofiaani.  Vaikka itse en anna arvoa lisäravinteille niin ei se tarkoita sitä, että en voi tehdä yhteistyötä sellaisten ihmisten kanssa, joita lisäravinnefirmat sponsoroi. Vaikka itse en voi käsittää ulkonäkökeskeisiä lajeja niin se ei tarkoita sitä, että ne ihmiset jotka tekevät työtä sillä alalla olisi ihan hanurista.  Koska nämähän on minun mielipiteitä ja minulla on oma arvomaailmani joka ei vain kohtaa heidän tekojen kanssa, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö me kaikki oltaisi todella hyviä tyyppejä tai en arvostaisi muiden ammattitaitoa.

Liikunta- ja hyvinvointi-alalla on nyt menty vähän kummalliseen suuntaan, kun monet keskittyvät siihen, että kuka on väärässä ja kuka on oikeassa. Kenen metodit on oikeat ja kenen väärät. Käytetään todella paljon aikaa siihen, että voidaan kumota toisen mielipide tai lytätä toisen tekemiset. Ollaan unohdettu sellainen asia, että meillä kaikilla on se sama missio, auttaa ihmisiä voimaan paremmin. Me ollaan unohdettu, että me kaikki ihmiset ollaan erilaisia ja ollaan unohdettu, että asiakas itse päättää mikä on hänelle toimivin tapa voida hyvin. Me ollaan niin kiinni omissa mielipiteissämme ja sen esille tuomisesssa, että unohdetaan se asiakas kokonaan ja se, että pyrkisimme löytämään heille toimivimman ratkaisun ja jossain vaiheessa menin itsekkin tähän suuntaan.

 

 

Monet ystäväni, tuttuni ja kaverini tekevät nettivalmennuksia ja vaikka se sotii omaa arvomaailmaani kohtaan niin silti ne ihmiset on ihan huikeita tyyppejä, joiden ammattitaitoa arvostan ihan suunnattomasti. Meidän jokaisen valmentajan valmennusfilosofiassa on myös paljon hyvää ja aivan mielettömän paljon tietoa sekä taitoa, joten mitä jos keskittyisimme enemmän siihen, että mitä kaikkia hyviä ja toimivia asioita voisimme toisiltamme oppia?

Nyt meidän ammattilaisten olisi aika hieman ravistella itseämme ja muistuttaa, että miksi me teemme tällä alalla töitä. Meidän olisi aika ymmärtää, että ihmiset eivät ole tyhmiä ja he kyllä osaavat valita itselleen oikean ja toimivan metodin pitää itsestään huolta. Meidän olisi nyt aika antaa asiakkaan itse päättää, eikä tuputtaa hänelle omaa oikeaa mielipidettämme, koska toisaalta on ihan sama miten tämän maan ihmiset saadaan pitämään huolta itsestään, kunhan se tapahtuu. Suomessa taisi joka toisella aikuisella olla jo kakkostyypin diabetes tai jokin muu elintapasairaus, joten tilanne on hälyttävä ja sen sijaan, että käyttäisimme aikaamme toisen mielipiteiden kumoamiseen voisimme miettiä yhdessä, että miten saamme tämän kansan voimaan paremmin kullekkin toimivalla tavalla.

Itse olen kirjoittanut monta hyvinkin kärkästä kannanottoa täällä blogissani ja tulen jatkossakin tekemään sitä, koska haluan kirjoituksillani  herättää ihmisiä siihen, että välttämättä jonkun toimintatapa tai mielipide ei ole yksi ja ainoa vaikka ehkä niin on annettu ymmärtää. Me ihmiset olemme jokainen erilaisia ja jollekkin toimii yksi tapa ja toiselle taas toinen tapa. Kuitenkin asiakas itse loppupeleissä päättää minne rahansa kiikuttaa.

Leikitään siis kaikki toistemme kanssa ja opitaan toisiltamme sen sijaan, että leikkisimme kukin omilla hiekkalaatikoillamme. Erilaisia valmentajia ja tapoja valmentaa tarvitaan paljon, jotta jokaiselle löytyisi jotakin!

 

Ei kommentteja

Sorry, the comment form is closed at this time.