ÄRSYTTÄÄ!

Minulla niin ärsyttää, kun joku sanoo jotakin. Minulla pistää niin vihaksi, kun joku tekee jotakin. Minulla niin alkaa ärsyttämään, kun joku kirjoittaa jotakin. Minulla tulee niin paha mieli, kun joku sanoo jotakin, tekee jotakin tai kirjoittaa jotakin.  Eilisen päivän tälläiset lauseet oli koko päivän läsnä. Melkein kaikki asiakkaat tuli ovesta sisään ja kertoi, että joku työntekijä ärsyttää, esimies ärsyttää, asiakkaat ärsyttää ja puoliso ärsyttää. Kun avasin illalla somekanavat niin tuntui, että joka toisella siellä ärsytti joku muu, jonkun muun sanomiset, kirjoittamiset tai puhumiset. Ihmiset olivat kiukkuisia, ärsyyntyneitä, vihaisia ja olivat sitä olleet koko päivän. Ja miksi? Siksi, että jonkun MUUN tekemiset, sanomiset ja kirjoittamiset ärsytti niin paljon tai sai vihaiseksi.

 

 

Tämä asia jotenkin hämmästyttää minua joka kerta ihan yhtä paljon. Miksi ihmiset antaa muiden pilata oman päivän? Voidaanko me vaikuttaa muiden ihmisten mielipiteisiin? Voidaanko me vaikuttaa muiden ihmisten käytökseen tai tapoihin?  Voidaanko me päättää mitä joku toinen suustaan päästää tai voidaanko me päättää mitä joku toinen kirjoittaa? No ei voida. Miksi me sitten kuitenkin ärsyynnytään, suututaan tai pahoitetaan mielemme toisten tekemisistä tai sanomisista, kun emme voi kuitenkaan siihen vaikuttaa?

Eikö olisi tärkeämpää miettiä, että miksi juuri minä annan toisen ihmisen vaikuttaa omaan tunnetilaani näin paljon? Miksi minä annan toisen mielipiteen pilata oman päiväni? Emme voi vaikuttaa muihin ihmisiin, mutta voimme vaikuttaa siihen miten suhtaudumme asioihin. Me voimme ainoastaan vaikuttaa siihen miten itse otamme asiat vastaan tai miten itsea haluamme lukea jonkun tekstin tai miten itse haluamme ymmärtää asian. Haluammeko provosoitua? Haluammeko ärsyyntyä? Haluammeko suuttua? Haluammeko etsiä virheitä, epäkohtia ja vääryyksiä? Kyllä kaikista maailman asiasta voi ärsyyntyä, jos oikein haluaa ja kaikesta mitä maa päällään kantaa voi löytää epäkohtia ja virheitä, mutta on juuri sinusta kiinni, että kiinnitätkö niihin huomiota vai sitten niihin hyviin asioihin.

Olen tehnyt paljon itseni kanssa töitä, että mietin miksi reagoin johonkin asiaan negatiivisesti. Jos ärsyynnyn jostakin ihmisestä niin miksi annan ärsyyntymisen tunteen tulla? Jos suutun jostain niin menen peilin eteen ja kysyn itseltäni, että miksi annoin vihan tunteen tulla? Hyvin usein ne vastaukset niihin löytyy sieltä peilistä katsomalla ja kun sitä peiliä tuijottaa niin muistaa taas sen, että en voi vaikuttaa muiden tekemisiin, mutta voin vaikuttaa siihen, että miten suhtaudun heihin. Jos haluaisin  voida huonosti ja olla vihainen löytäisin kaikesta ympärillä olevista asioista ne huonot puolet ja asiat jotka ärsyttää.

Jos oikein keskittyisin niin kaikki ärsyttäisi ja jokaisesta ihmisestä löytyisi ärsyttäviä piirteitä, mutta mitä enemmän me keskitymme niihin asioihin jotka saa meidät ärsyyntymään, vihaiseksi tai pahalle tuulelle sen kapeammaksi oma elämämme muuttuu. Mitä enemmän tuijotamme virheitä, sen vähemmän näemme ympärillämme niitä hyviä asioita, koska energiat menee siihen yhden kohdan tuijottamiseen. Mitä enemmän etsit virheitä ympärillä olevista asioista sen ahtaammaksi oma elämäsi menee. Meissä kaikissa on ihan yhtä paljon hyviä puolia kuin sitten huonoja puolia ja meillä kaikilla on ihan yhtä paljon mielipiteitä joista voit olla samaa mieltä tai sitten eri mieltä.

Seuraavan kerran, kun joku asia ärsyttää niin on hyvä pysähtyä pohtimaan, että miksi minulla tuli ärsyyntymisen tunne? Miksi minä annoin toisen ihmisen mielipiteen mennä ihoni alle. Seuraavan kerran, kun suutut jostain niin on hyvä pysähtyä miettimään, että miksi annoin toisen ihmisen vaikuttaa omaan tunnetilaani? Haluanko pilata oman päiväni asioilla joihin en voi vaikuttaa? Ihan kaikessa ja kaikissa on ihan yhtä paljon hyvää kuin huonoa, joten keskitä energiasi niihin asioihin, jotka on hyviä ja joista pidät, koska muita et voi ympärilläsi muuttaa. Ainoa mihin voit vaikuttaa on oma tapasi suhtautua.

Energy Flows Where Intention Goes.

 

P.S Olen ehdolla Inspiration Blog Awardseissa Vuoden Energisimmäksi blogiksi, joten käyhän iskemässä ääni!

 

Ei kommentteja

Sorry, the comment form is closed at this time.